Ciocolata de casa
Postat de: rodicamaria in DulciuriPunem la fiert apa cu zaharul si lasam pana se topeste zaharul.Luam de pe foc si adaugam untul si amestecam pana se topeste complet. Laptele praf il amestecam cu cacaua si nuca de cocos,apoi...Citeste continuarea
Coronita de ficatei
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriSpargem intr-un bol ouale si le batem bine, amestecam apoi cu celelalte ingrediente si asezonam. La sfarsit adaugam ficateii in compozitie. Ungem o forma de guguluf cu un si o tapetam...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: antici_gabytza in PrajituriAlbusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam restul ingredientelor amestecand cu o lingura de jos in sus. Turnam compozitia in...Citeste continuarea
Chec cu nuca
Postat de: antici_gabytza in PrajituriLuam ouale si le mixam impreuna cu zaharul, adaugand treptat plicurile de zahar vanilat, zeama de la o lamaie si esenta de rom. Apoi adaugam miezul de nuca taiat marunt, laptele si uleiul si le...Citeste continuarea
Clatite cu cacao, crema Chantilly...
Postat de: gaby_d in DulciuriIntr-un bol marisor cernem faina impreuna cu cacaua. Facem o gropita in mijloc si adaugam zaharul, untul topit si racit, ouale batute usor si omogenizam. Adaugam treptat laptele impreuna cu...Citeste continuarea
Ciocolată pentru măicuţa
Postat de: Ade200 in PrajituriSe cern împreună cacaua cu laptele praf şi se amestecă bine. Se pun zahărul şi apa în cratiţă pe foc, amestecând mereu. Se adaugă ciocolata ruptă si se fierbe vreo...Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata
Postat de: postavaru in DulciuriAvem grija ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si putin lapte caldut. Lasam 5 minute pana creste putin. Cernem faina intr-un vas si...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare
Postat de: Ubulika in CiorbeSe spala ,se curata si se taie cubulete zarzavaturile .Se pun la fiert cu 3 boabe de piper. Carnea tocata se pune intr-un castron,adaugam oul ,condimentele si orezul spalat si ales in...Citeste continuarea
Ciulama de porc cu ciuperci si paste
Postat de: adasev12 in PorcCarnita se taie cubulete mici. Se incinge ulei de masline in tigaie si se prajeste carnita bine bine. Ciupercile se scurg de zeama si se adauga la carnita dupa ce aceasta s-a rumenit frumos. Se...Citeste continuarea
Ciocolatoasa cu nuca
Postat de: brunetica in PrajituriIntr-o craticioara topim ciocolata cu untul si frisca, amestecam bine pana obtinem o crema. Miezul de nuca il prajim un pic intr-o tigaie. Intr-o tava de chec tapetam cu folie alimentara si...Citeste continuarea
Cosulete cu salata
Postat de: brunetica in Aperitive / GarnituriIncepem sa facem cosuletele. Intindem pasta sfoglia iar cu un cutit de patiserie taiem fasii de 1 centimetru latime. Intr-o tava pentru briose incepem sa formam cosuletele. Asezam o fasie sa...Citeste continuarea
Ciorbă de găină
Postat de: Retetegg in CiorbeGaina a fost deja portionata de socra mea asa ca eu doar am spalat inca o data toate maruntaiele si am pus-o la fiert. Dupa primul clocot am schimbat apa. Am pus din nou la fiert oala cu...Citeste continuarea
Chec cu Nutella
Postat de: sufletista in PrajituriUntul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se face spuma. Se adauga ouale pe rand, se mixeaza bine dupa fiecare, apoi adaugam un praf de sare, faina amestecata cu praful de copt,...Citeste continuarea
Cartofi copti la cuptor
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam bine, ii punem la fiert cu tot cu coaja. Cand au fiert cartofii pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca. Le taiem un capac si ii...Citeste continuarea
Covrigei de-ai casei
Postat de: alice_ciobanu in Aperitive / GarnituriSe amestecă drojdia cu zahărul până se lichefiază. Într-un castron se toarnă puţină făină, după care se adaugă drojdia, oul, sarea şi laptele. Se amestecă bine toate...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: alice_ciobanu in PorcPentru chiftelute tocati ceapa marunt si o amestecti cu ouale, carnea tocata, marar, patrunjel, sare, piper precum si cu cele 3 felii de franzela alba, inmuiate in apa rece si stoarse foarte bine....Citeste continuarea
Cupola de ciocolata
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriPentru stratul de pandispan separati mai intai ouale. Galbenusurile le mixati bine cu zaharul pana ce acesta se topeste si crema capata o consistenta spumoasa, dublandu-si volumul....Citeste continuarea
Casuta din turta dulce
Postat de: mitinita in PrajituriTurta dulce: Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele).In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi...Citeste continuarea
Chifle melc
Postat de: RuxyRux in PiineIntr-un vas adanc cernem faina apoi la mijloc punem drojdia, deasupra lingura de zahar, pe margini sarea si uleiul, apoi apa si incepem sa framantam, pana aluatul nu se mai lipeste de maini( e...Citeste continuarea
Cornulete simple cu nuca
Postat de: Criss in PrajituriSe amesteca margarina cu zaharul. Se adauga oul, nucile si faina. Se face un aluat care se taie si se formeaza niste baghete de grosimea unui deget care apoi se taie si se...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci (2)
Postat de: ela in CiorbeCuratam legumele si le taiem cubulete. Jumatate din ciuperci le curatam si le taiem marunt, restul le taiem rondele. Punem legumele(fara ciupercile rondele) in putin ulei si le calim cateva...Citeste continuarea
Clatite cu crema mascarpone si zmeura
Postat de: miha in DulciuriClatite: Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala, sa iasa o compozitie ca o smantana. Se adauga zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si se mixeaza bine. La sfarsit,...Citeste continuarea
Crap in crusta crocanta
Postat de: medioto59 in Crap / CarasPestele se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper.Din ouale batute si faina facem un aluat ca cel de clatite pe care il condimentam cu sare si piper.Taiem marunt mararul...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe
Postat de: miremirc in CiorbeIntr-o oala cu apa punem fasolea de seara pana dimineata sa se inmoaie. A doua zi aruncam apa, punem alta peste fasole si asezam oala pe foc; dupa ce clocoteste apa, o aruncam si punem...Citeste continuarea
Crumble cu pui
Postat de: miha in PuiCopanelele se pun la fiert in apa in care am pus boabe de piper, coriandru, ienibahar, frunza de dafin si putina sare. Se fierb pana carnea se desprinde usor de pe os. Se scot pulpele pe o...Citeste continuarea
Chiftelute crocante la cuptor
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriPieptul de pui taiat bucati se pune in vasul robotului impreuna cu restul ingredientelor si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena. Cu mana umeda formam chiftelutele, pe care le tavalim apoi...Citeste continuarea
Chec cu banane si dulce de leche
Postat de: miha in PrajituriUntul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste si untul devine pufos ca o crema. Adaugam apoi ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Cand ouale sunt...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu cascaval la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam bine sub jetul de apa si ii punem la fiert ,in coaja. Ii fierbem la foc potrivit,doar pe trei sferturi,nu de tot. Cand sunt fierti,scurgem apa si ii lasam putin la...Citeste continuarea
Cartofi ţărăneşti
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriCartofii i-am fiert in coaja, apoi i-am racit si i-am curatat. I-am tocat in cuburi (ceva mai mari, cam ca la salata orientala). Intr-o cratita incinsa cu 2 linguri de ulei am calit ceapa...Citeste continuarea
Carnati si varza murata cu bere
Postat de: alldaycooking in Mancaruri cu carneVarza murata am taiat-o fideluta si am calit-o in putin ulei. Dupa aproximativ 5 minute am turnat peste varza 300 ml de bere si am lasat sa fiarba. Dupa aproximativ 20 de minute am adaugat seminte...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu jeleu de sfecla...
Postat de: nico15 in PorcFacem o marinada pentru carne dupa cum urmeaza: 1 ceapa taiata jullien 1 morcov taiat rondele ½ ceasca de vin rosu cimbru sare, piper si...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: mimmi in DulciuriPunem apa cu zaharul pe foc si lasam la fiert pana se topeste zaharul. Amestecam cacaua cu laptele praf. Luam siropul de pe foc,adaugam margarina si amestecam pana se topeste. Turnam siropul...Citeste continuarea
Cotlet la tigaie cu ardei şi...
Postat de: madi_marin in PorcCarnea se spală, se şterge şi se presară cu condimente. Se pune la prăjit în puţin ulei încins, apoi se adaugă apă şi se pune capacul ca să se înăbuşe puţin....Citeste continuarea
Coaja de portocala confiata
Postat de: adasev12 in ConserveAm spalat bine portocalele si am taiat coaja de la portocala cat mai subtire posibil, astfel incat sa iau cat mai putin din partea alba ( desi mi se pare ca cea cumparata e cu partea...Citeste continuarea
Clatite cu lapte acru
Postat de: pusikmea in DulciuriMixam ouale intregi cu praful de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi zaharul si mixam pana acesta nu se mai simte, adaugam apoi uleiul, laptele acru alternand cu faina si...Citeste continuarea
Cremă de zahăr ars
Postat de: Retetegg in DulciuriAm incalzit putin laptele, dar atentie sa fie doar caldut. Am batut ouale bine impreuna cu 6 linguri de zahar. Le-am adaugat peste laptele caldut si am amestecat bine. Am pus si esenta...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde (pastai) cu...
Postat de: diaconta in CiorbeCum se prepara Ciorba de fasole verde (pastai) cu afumatura, o reteta ardeleneasca desavarsita: Costita se taie bucati si se pune la fiert impreuna cu ceapa taiata marunt ,in apa cu...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: diaconta in PuiPieptul de pui se taie felii subtiri,apoi se bat cu ciocanul de snitele, ajutandu-ne de o folie alimentara ,pentru a nu se sfarâma.Se condimenteaza. Pe felia de piept de pui asezam o...Citeste continuarea
Ciorbă cu perişoare
Postat de: diaconta in CiorbeCuratam zarzavaturile si le taiem cuburi sau rondele.Le calim in putin ulei,punem putina boia de ardei,adaugam apa si lasam sa fiarba.Punem si putina sare in apa. Intre timp pregatim...Citeste continuarea
Clătite bănăţene
Postat de: diaconta in DulciuriPregatim clatitele.Ouale intregi le amestecam cu un praf de sare si ulei.Daca adaugam ulei in compozitie,nu vom mai avea nevoie de ulei cand le coacem. Adaugam pe rand faina si laptele in...Citeste continuarea
Ciorba de coada de manzat
Postat de: Bunica in CiorbeCoada de manzat se spala, se portioneaza si se pune la fiert . Dupa ce a dat cateva clocote si a aparut spuma se varsa apa din oala. Carnea se spala si se pune iar la fiert. Cand este aproape...Citeste continuarea
Cornulete cu vanilie
Postat de: Ubulika in PrajituriSe amesteca faina cu untul si apoi se adauga restul ingredientelor. Se amesteca cu mana pana obtinem un aluat omogen caruia putem sa-i dam usor forma de bila, fara sa se lipeasca de mana. Daca e...Citeste continuarea
Conopidă pane
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriConopida am desfacut-o in buchetele si am spalat-o. Am pus-o intr-o oala cu apa clocotita si sare sa fiarba timp de 5 minute, apoi am scos-o intr-o strecuratoare. Am batut bine cele 3...Citeste continuarea
Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer...
Postat de: danakarin in PrajituriTaiem ghimbirul foarte marunt si punem deoparte o lingura pentru decorare. Din restul cantitatii, impreuna cu 60 g zahar, faina , unt, alune framantam un aluat pe care apoi il intindem intr-o...Citeste continuarea
Cornulete de vanilie
Postat de: danakarin in PrajituriSe amesteca intii faina cu untul, se adaoga restul ingredientelor. Din coca rezutata se iau cantitati mici si se formeaza cornuletele care se coc la 175 de grade timp de 10-12 minute. Inca...Citeste continuarea
Covrigei cu susan si mac
Postat de: brunetica in PiineTopim margarina cu uleiul . Drojdia o dizolvam cu laptele caldut in bolul unde o sa framantam. Adaugam 2 oua, telemeaua de oi data prin razatoarea mica si margarina calduta si topita,...Citeste continuarea
Clătite cu bere şi caşcaval
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriAm batut bine cele 4 oua, am adaugat berea, praful de sare si apoi faina treptat pana am obtinut o compozitie omogena. Am incorporat si 100 gr de cascaval ras in aluat. Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Clătite cu dulceaţă de smochine...
Postat de: Retetegg in DulciuriAm pregatit aluatul pt clatite din oua, apa minerala, sare, zahar si faina. Cand am obtinut consistenta dorita am inceput sa coc fiecare clatita. Am umplut clatitele cu dulceata, le-am...Citeste continuarea
Cheesecake cu rodie
Postat de: nico15 in PrajituriRupeti biscuiti in bucati si punetii intr-un robot de bucatarie, mixati bine pana vor fi sfaramati bine, se topeste untul si topit se amesteca bine in biscuiti, acesta va fi blatul prajiturii...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carnati de bere!
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata si se scot coditele. Se aseaza intr-o tava rezistenta la caldura. Se pune in interior putin ulei de masline . Se presara sare si cimbru si...Citeste continuarea


















