Alivanca

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 18 Noi 2015 | 8659 vizualizari

 

Desi sunt moldoveanca si reteta este cu specific moldovenesc, nu am facut niciodata pana acum. Am vazut ca se face in multe variante, ba dulce, ba sarata, cu verdeata, insa eu am ales o varianta sarata, ca sa poate fi mancata langa o friptura. Sa o puneti in practica daca va place, pentru ca se face tare repede.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr branza de vaci
  • 100 gr branza de oi
  • 3 oua
  • 50 gr smantana
  • 60 gr malai
  • 30 gr faina alba
  • 40 gr unt moale + pentru uns vasul
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivanca:

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu cea de oi.
Adaugam galbenusurile, smantana, untul si le mixam.
Punem faina, malaiul si le amestecam bine cu o lingura.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Cu ajutorul unei palete, le incorporam usor in compozitia cu branza.

Ungem un vas termorezistent cu unt, dar intr-un strat mai generos (eu am folosit un vas cu diamentrul de 20 cm si inca unul micut, de o singura persoana).
Turnam compozitia, o nivelam si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Se lasa in cuptor pana alivanca prinde o crusta aurie deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racorit.
Se serveste calda cu smantana. Sa aveti pofta!
Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivanca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (62)

Rocsi 1

23.11.2015, 21:06

Multumesc Xandrine

navidad_2017 1

20.12.2017, 01:25

O bunatate au iesit, caci le-am facut ca portii individuale! Le-am servit alaturi de mancare de spanac, pregatita cu multa smantana si marar. Multumim pentru reteta! Aveti retete foarte frumoase si foarte accesibile (bine explicate), chiar si pentru ageamiii in bucatarie (ca noi!).

Rocsi 1

20.12.2017, 21:04

Navidad, va multumesc foarte mult pentru apreciere si ma bucur ca a fost pe placul dumneavoastra acest preparat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Alivanca