Ardei umpluti

de Maria68 in Pui, 9 Apr 2012 | 3839 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-1000gr. carne tocata(porc,vita,pui) piept pui
  • 10-20 ardei
  • 200-300 gr orez
  • ceapa verde sau 1 ceapa uscata
  • sare,piper,
  • rosii sau bulion
  • patrunjel si marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Fiecarui ardei i se taie un capacel si i se scoate cotorul impreune cu semintele, se spala bine, se lasa la scurs,intorcandu-l cugura in jos.

Apoi se pregateste umplutura.Carnea(eu am folosit piept de pui tocat, pt, Andrada) se amesteca cu orezul,ceapa verde sau uscata taiata marunt,rosiile sau bulionul,verdeata taiata marunt, sare ,piper dupa gust.

Ardeii se umplu cu aceasta compozitie care trebuie impinsa bine inspre varf, pt. ca ardeii sa nu-si p[iarda forma lor la fiert(dar nici prea tare, ca sa nu crape la varf). Gura ardeilor se trece usor prin faina. Ardeii se aseaza intr-o cratita cu gura in sus, fie gura la gura ,pentru a nu se impastia umplutura.

Peste ei se toarna apa clocotita si se pune cratita la foc potrivit sa fiarba. Daca doriti se mai poate adauga la zeama in timp ce fierb bulion sau rosii taiate marunt.


 

 

TIPS-URI

1

Facultativ se poate adauga smantana(noua ne place f.f. mult cu smantana)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ardei capia umpluti