Bame cu perje uscate

de monicamarton in Mancaruri de post, 7 Apr 2019 | 2863 vizualizari

 

Azi va ofer o reteta mai altfel, o reteta de post creativa cu ingrediente pe care nu le consumam in fiecare zi.

 

INGREDIENTE

  • 1 fir praz
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 300 de grame de perje uscate şi dezosate
  • 500 de grame de bame
  • 300 ml suc de roşii
  • 2 felii de lămâie
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 1/2 linguriţă de piper roşu
  • 1.2 linguriţă de turmeric
  • un vârf de cuţit de cardamom
  • un praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame cu perje uscate:

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bamele în 2-3 bucăţi, în funcţie de mărime. Spălaţi prazul şi pătrunjelul, Tăiaţi fideluţă prazul, apoi tocaţi pătrunjelul. Puneţi uleiul în cratiţă, iar, când s-a încins, adăugaţi prazul şi căliţi-l puţin. Adăugaţi bamele, un praf de sare, sucul de roşii şi lăsaţi ingredientele să fiarbă 10 minute. Adăugaţi perjele uscate şi mai lăsaţi ingredientele 5 minute la fiert. Când este gata, opriţi focul, adăugaţi piperul, turmericul, cardamomul, pătrunjelul şi amestecaţi toate ingredientele. Lăsaţi mâncarea acoperită încă 2 minute pentru a împrumuta din arome. Aşezaţi mancarea în farfurii şi adăugaţi sucul de lămâie peste ingrediente. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame cu perje uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Morcovi caramelizati la cuptor