Barcute de dovlecei cu sunca si branza

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 22 Sep 2016 | 8149 vizualizari

 

Reteta light, simpla si rapida, dar asta nu inseamna ca nu e super gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei (zucchini)
  • 1 ceapa mica
  • 100 g ricotta
  • 2 lingurite cu parmezan ras
  • 100 g cascaval gouda ras
  • 150 g sunca taiata cubulete
  • 3-4 frunze busuioc
  • sare, piper macinat
  • ulei ptr uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barcute de dovlecei cu sunca si branza:

Se se spala si se taie capetele dovleceilor, apoi se taie in 4. Daca doriti ii puteti curata si de coaja. Se pun la fiert 2-3 minute in apa clocotita cu sare, nu mai mult ca se prea inmoaie.

Dupa ce se racesc, scobim miezul dovlecilor si ori il aruncam, ori in tocam si il adaugam la umplutura.

Ptr umplutura: se taie ceapa marunt, se amesteca cu ricotta, sunca, parmezanul ras, busuiocul tocat, sare si piper. Eu ceapa am calit-o putin in ulei sa se inmoaie, iar la sfarsit am adaugat si sunca 2-3 minute. Abia dupa aceea am adaugat celelalte ingrediente.

Se umplu "barcutele" de dovlecei cu acest amestec, se aseaza intr-o tava ceramica unsa cu ulei, iar deasupra se presara cascavalul ras.

Se coc 30-40 de minute la 180 de grade, sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se servesc calde cand le scoatem din cuptor

2

daca nu folositi miezul dovleceilor la umplutura ar trebui marita cantitatea de ingrediente

3

eu nu am respectat intocmai nici reteteta nici ingredientele, e foarte versatila, poti sa folosesti ce ai prin frigider, important e sa ai dovlecei

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute de dovlecei cu sunca si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

28.09.2016, 10:33

Tare gustos!

Andra_Constantinescu 1

28.09.2016, 21:01

Arata grozav!

mihaelar63 1

13.12.2016, 00:01

Minunate !!! Merge la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv lipii cu cartofi dulci si cabanosi