Incercati si reteta mea care este controversata chiar si de bucatari(l-am auzit pe H.Varlan) care nu sunt de acord cu rosiile daca acrim cu bors;nu stiu de ce acesti bucatari vor sa facem mancarea dupa gustul lor,mai avem si noi gusturi fratilor!!!!
Eu personal nu concep o mancare mai ales in timpul verii dar nu numai,fara rosii doar daca nu cere reteta.
Costita portionata, spalata, o punem in oala sa se opareasca pentru cateva minute. O scurgem, o spalam, o punem din nou la fiert cu apa rece, 1 lingurita cu sare si zahar. Daca se mai formeaza spuma o adunam ,iar cand incepe sa fiarba adaugam legumele taiate dupa preferinta, cubulete, bastonase sau date pe razatoare, ceapa si ardeiii taiate marunt. Lasam sa fiarba incet cu capac 30 minute. Adaugam cartofii taiati in sferturi sau cubulete mai mari, varza taiata suvite si patrunjelul. Dupa ce cartofii sunt fierti adaugam rosiile date la blender, dupa cateva minute borsul fiert in alt vas, condimentam dupa gust, adaugam leusteanul tocat marunt atunci cand incepe sa clocoteasca apoi oprim focul.
Servim borsul cald cu ardei iute.
1
puteti elimina varza,dar va garantez ca-i da un alt gust borsului