Buche de Noel

de alice_ciobanu in Prajituri, 4 Ian 2012 | 9040 vizualizari

 

Am facut Buche de Noel, sau buturuga cum mai e cunoscuta la noi, in Romania. Buche de Noel este un preparat traditional francez care nu lipseste de pe masa de sarbatoare a acestora, din preajma Nasterii Domnului.
Este o prajitura deliciosa, fina si foarte usurel de facut. Eu am cam dat-o in bara cu crema, ca a iesit cam molicica, mai trebuia prelucrata putintel, dar...next time :P

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 250 gr faina
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 250 gr zahar
  • 6 oua
  • un plic de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 4 linguri de cacao
  • 200 gr unt
  • 5 linguri lapte

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buche de Noel:

Bateti albusurile spuma, iar galbenusurile le frecati cu un praf de sare si cu zaharul+zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si devine o crema albicios-spumoasa. Amestecati cele doua compozitii alternand cu faina in ploaie, cernuta anterior. Turnati compozitia intr-o tava intinsa, tapetata bine cu unt si predati totul cuptorului incins bine, reducand focul la mediu-potrivit. Lasati la copt cam 25-30 minute, dar cel mai bine e sa treca testul scobitorii :P. cand e gata copt, lasati-l putin la racorit in tava dupa care il scoateti pe un prosop curat si umed si il rulati stans. Il lasati asa pana se raceste complet.

Pentru a face crema trebuie sa frecati ouale cu zaharul, cacaua si laptele, pe baie de aburi, pana se ingroasa.  Aveti grija ca bulbucii de apa fierbinte sa nu atinga fundul oalei in care faceti crema, amestecati continuu si aveti grija sa nu fiarba... Cand e ingrosata bine trageti de pe foc si adaugati untul taiat cubulete si omogenizati energic si bine. Dati la rece.

Cand blatul si crema sunt reci treceti la asamblarea prajituricii. Desfaceti blatul si umpleti-l cu 3/4 din crema dupa care il rulati inapoi. 

Taiati apoi o bucata din rulada, cu o taietura oblica, si puneti-o alaturi de rulada mare, ca si cum ati forma o creanga. Asa ati facut o buturuga delicioasa. 

Cu restul de crema imbracati total buturuga de rulada si cu ajutorul unei furculite trasati niste dungi care vor incerca sa sugereze scoarta unui copac. 

E o prajitura dulce, ciocolatoasa, aromata , frumoasa, savuroasa si mai ales... de sarbatoare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Buche de Noel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tavalita