Chipsuri de casa

de Ramonaa in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2014 | 3469 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari pentru prajit
  • 1 lingurita sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chipsuri de casa:

Curata cartofii si feliaza-i foarte subtire cu un curatator de legume sau un cutit foarte ascutit. Feliile nu trebuie sa fie mai groase de 3 mm. Pune feliile de cartofi intr-un bol cu apa rece si lasa-le asa cel putin 20 de minute (sau cateva ore bune in frigider), astfel incat cartofii sa elimine o parte din amidon.Scurge-i si usuca-i pe servetele de hartie. Pune ulei intr-o tigaie adanca, astfel incat sa ai cel putin 5cm de ulei, dar sa nu depaseasca jumatatea tigaii. Incinge uleiul pana cand acesta atinge 180C. Daca nu ai termometru, testeaza-l cu o felie de cartof. Daca atunci cand e pusa in ulei se formeza bule in jurul ei si sfaraie, inseamna ca uleiul e incins. Pune feliile de cartofi in uleiul incins, in mai multe transe, astfel incat sa nu aglomerezi tigaia. Prajeste-le timp de 4 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chipsuri de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chipsuri de casa