Ciocolata de casa

de Carmen_g in Dulciuri, 1 Feb 2012 | 6657 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 300 g apa
  • 50 g cacao 
  • 200 g unt
  • 2 galbenusuri de ou
  • 500 g lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Apa se fierbe impreuna cu zaharul pana devine ca un sirop, aproximativ 10 minute. Dupa ce a fiert siropul, se ia de pe foc si se adauga untul, galbenusurile si cacao. Se amesteca bine.

Laptele praf se cerne, se adauga siropului, si imediat se pune pe foc mic , amestecandu-se energic, ca sa nu se formeze cocoloase. 

Se lasa putin la fiert, amestecandu-se incontinuu, sa nu se prinda de fundul cratitei. La final se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt, si se da la rece peste noapte. A doua zi se portioneaza si se serveste. :D E buna tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

Panacris 1

11.02.2012, 18:20

Delicioasa!!!

VERONICA2607 1

11.02.2012, 20:55

unul dintre dulciurile mele preferate..cred ca o sa fac si eu zilele astea...yammmiiiiiiiii

Carmen_g 1

11.02.2012, 21:07

Sa ne spui si noua cum ti-a iesit ciocolata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]