Ciocolata de casa

de Carmen_g in Dulciuri, 1 Feb 2012 | 6745 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 300 g apa
  • 50 g cacao 
  • 200 g unt
  • 2 galbenusuri de ou
  • 500 g lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Apa se fierbe impreuna cu zaharul pana devine ca un sirop, aproximativ 10 minute. Dupa ce a fiert siropul, se ia de pe foc si se adauga untul, galbenusurile si cacao. Se amesteca bine.

Laptele praf se cerne, se adauga siropului, si imediat se pune pe foc mic , amestecandu-se energic, ca sa nu se formeze cocoloase. 

Se lasa putin la fiert, amestecandu-se incontinuu, sa nu se prinda de fundul cratitei. La final se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt, si se da la rece peste noapte. A doua zi se portioneaza si se serveste. :D E buna tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

Panacris 1

11.02.2012, 18:20

Delicioasa!!!

VERONICA2607 1

11.02.2012, 20:55

unul dintre dulciurile mele preferate..cred ca o sa fac si eu zilele astea...yammmiiiiiiiii

Carmen_g 1

11.02.2012, 21:07

Sa ne spui si noua cum ti-a iesit ciocolata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]