Cine ar refuza o bucățică de ciocolată? Un desert tradițional, al copilăriei, al momentelor de bucurie și năzdrăvăniilor poznașe. Și acum savurez cu multă bucurie o bucățică de ciocolată de casă și parcă, parcă aș spune că bate toate mărcile celebre. Azi vă aduc o rețetă reușită ce asigură textura și aroma reală a ciocolatei de casă. Varianta mea e cea simplă dar poate fi îmbogățită cu arome(rom, vanilie, mentă, cafea etc.), semințe(alune, nuci prăjite, etc.) sau fructe confiate(stafide, merișoare, prune uscate, etc.). Și iată rețeta….
(am folosit marca Dr. Oetker pentru lapte praf si cacao și unt de 65%)
Cernem printr-o sită rară cacao-ul și laptele praf.
Punem zahărul și apa la fiert, amestecăm tot timpul și lăsăm să fiarbă cel puțin 5 minute.
Îl luăm de pe foc și adăugăm untul în bucățele și amestecăm în continuare până când se topește untul. Dacă dorim să folosim diferite arome acum este momentul să le adăugăm.
Turnăm compoziția peste cacao și laptele praf. Amestecăm foarte bine compoziția. Adăugăm după gust semințe, fructe uscate sau lăsăm ciocolata simplă.
Turnăm compoziția într-o tavă unsă cu unt sau pe folie alimentară.
Poate fi feliată când s-a răcit complet(timp de răcire la frigider 8 ore).