Ciocolată de casă în foi de napolitane

de mirela0911 in Dulciuri, 10 Mar 2015 | 5569 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahăr
  • 400 g lapte praf
  • 150 g unt
  • 150 ml apa
  • 3 lg cacao
  • o mână de nuca tăiată
  • 100 g stafide
  • 2 foi de napolitane
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă în foi de napolitane:

Se pune apa cu zahărul la fiert apoi se adaugă untul. Dupa ce acesta s-a topit, punem stafidele, nuca și cacaoa. Luam de pe foc și punem laptele praf amestecând continuu pana se încorporează și omogenizează compoziția. Se ia o foaie de napolitana și se toarnă peste ea toată ciocolata. Se nivelează repede apoi se pune deasupra cealaltă foaie. Se apasă cu palmele foaia pentru a se lipi de ciocolata. Se așează peste ea o greutate si se lasă până a doua zi, dupa care se porționează și se servește. 

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Se poate renunța la stafide si se pune nucă mai multă.

2

Se lucrează repede cu ciocolata, cat este cslda, pentru a se putea întinde usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă în foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]