Ciorba de pui

de Lau in Ciorbe, 26 Mai 2017 | 8688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piepturi de pui
  • 1 radacina telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 1 bucata praz
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 galbenusuri
  • 400 g smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 2 lamai
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui:

Pieptul de pui il spalam, il taiem in 2, il adaugam intr-o oala cu apa si sare, lasam sa fiarba cateva clocote, dupa care scoatem pieptul de pui.

Aruncam apa, clatim oala si adaugam 3 l apa; cand incepe sa fiarba, adaugam legumele tocate marunt, condimente dupa gust.

Dupa cca. 10 minute, adaugam pieptul de pui pe care l-am taiat suvite subtiri, lasam sa fiarba pana ce legumele si carnea sunt fierte.

Oprim focul si lasam sa se raceasca 10 minute. (sa se linisteasca)

Intre timp, batem galbenusurile cu smantana, uleiul de masline, usturoiul pisat, adaugam cate un polonic de supa, pana ce ajunge la temperatura ca cea din oala (pentru a nu se branzi), amestecam bine, dupa care adaugam amestecul in oala cu supa..

Potrivim cu zeama de lamaie, dupa gust si patrunjel verde.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu legume