Ciuperci cu sos alb si marar

de Ina in Aperitive / Garnituri, 22 Iul 2012 | 18651 vizualizari

 

Reteta preluata din revista "Libertatea pentru femei"

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci
  • 2 legaturi marar
  • 80 g unt
  • piper macinat
  • 2 linguri rase faina
  • o legatura ceapa verde
  • 300 ml lapte
  • 2-3 linguri smantana
  • 2-3 linguri ulei pentru calit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu sos alb si marar:

Se curata si se spala ciupercile, apoi se pun la fiert 15 minute, in apa clocotita cu o lingura de sare.

Separat se curata ceapa, se taie marunt si se caleste cat sa se inmoaie. 

Ciupercile se scot si se scurg, apoi se adauga peste ceapa si se lasa sa se caleasca usor. 

Se topeste untul, se pune faina cernuta si laptele caldut, amestecand continuu. Adaugam sare si piper, apoi smantana si mararul tocat. 

La final amestecam ciupercile cu sosul alb  si oprim focul. 

Noi am servit cu pulpe de pui la cuptor si salata de ardei copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu sos alb si marar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pasta de ardei