Ciuperci pleurotus cu trei feluri de ceapa

de Panacris in Mancaruri de post, 2 Apr 2019 | 2329 vizualizari

 

O mancarica usoara si tare gustoasa! Spor si pofta buna!  Provocarea "retete de post creative" continua! ;) 

 

INGREDIENTE

  • ciuperci pleurotus cca. 600 g,
  • ceapa verde 1-2 bucați,
  • ceapa rosie 1-2 bucati,
  • ceapa galbena 1-2 bucati,
  • usturoi 3-4 catei,
  • ulei de masline 2 linguri,
  • apa rece cca. 100 ml,
  • vin alb de masa cca. 250 ml,
  • sare Hymalaya 1 lingura,
  • amestec de legume SanoVita 2 linguri,
  • piper proaspăt măcinat,
  • marar verde 1 legatura.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleurotus cu trei feluri de ceapa:

Cepele se curata si se maruntesc, apoi se pun la gatit intr-un vas wok, sau o tigaie non aderenta mai inalta, cu putina apa (cca. 100 ml) si uleiul de masline, la foc mediu cca. 10 minute neacoperit.

Intre timp se curata ciupercile si se taie grosier, adica bucati mai mari și se adauga in amestecul de ceapa calita, se asezoneaza de sare, piper si amestec de legume uscate, se completeaza cu vinul si se lasa la fiert la foc mic, semicoperit cca. 15 minute pana ce scade lichidul.

La finalul fierberii se adauga usturoiul si mararul, tocate marunt.

Se servește fierbinte alaturi de  garnitura preferata sau simpla ca atare cu paine calda.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus cu trei feluri de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta, servita cu mamaliga