Clătite aperitiv cu miez de lapte

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2013 | 4661 vizualizari

 

Tot a fost ziua clătitelor! Vă prezint o rețetă specială a la Robert, el e șeful clătitelor din casa Pană!

 

INGREDIENTE

  • Pentru clătite:
  • bere blonda 500 ml,
  • apa carbogazoasa 500 ml,
  • faina alba de grau cca. 10 linguri,
  • oua 2 bucati,
  • sare iodata,
  • ulei de palmier ptr prajit
  • Pentru umplutură:
  • salam Victoria,
  • bacon,
  • miez de lapte, sos de tzatziki,
  • Pentru sos tzatziki:
  • branza grasa cremoasa de vaci 300 g.,
  • smantana grasa de capra/vaci 300 ml.,
  • telemea de capra/oaie 50 g.,
  • castraveti cruzi 3 bucati,
  • usturoi 4 catei,
  • ulei de masline 50 ml
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite aperitiv cu miez de lapte:

Se bat energic ouale cu un praf de sare, se adauga concomitent, berea, faina, apa pana se obtine un aluat fluid, potrivit, lasandu-se la rece cca. 15 minute. Intr-o tigaie speciala ptr. clatite, se pun un strop de ulei, se lasa la incins, apoi se toarna cate un polonic din aluat in tigaia incinsa, prajindu-se pe ambele parti. Se scot pe o farfurie intinsa, si se tin acoperite pana se termina toate clatitele de prajit.

Sosul tzaziki se prepara astfel: se amesteca energic branza cremoasa cu smantana, telemeau rasa, castravetii curatati de coaja si rasi pe razatoarea mare, usturoiul presat si uleiul de masline. 

Pe fiecare clătită se așează câte 2 felii de salam, 2 felii de bacon, 4 bucăți de miez de lapte, 2 linguri de sos tzatziki, se rulează cu atenție și se savurează cu plăcere.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite aperitiv cu miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute la cuptor