Coaste gatite lent in bere

de Panacris in Porc, 3 Ian 2018 | 3644 vizualizari

 

Un fel principal simplu și tare sățios, O "reteta romaneasca", pe gustul Zmeilor dar mai ales al românilor. Cu răbdare iese mâncarea bunăăăă! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Coaste, siră de porc cca. 1000 g
  • PENTRU MARINADĂ:
  • Bere cca. 1000 ml
  • Foi de dafin 2-3 bucăți
  • Cimbru uscat 1 lingură
  • Piper boabe ( rosu, alb, negru, verde) 1 lingură
  • Coriandru boabe ½ lingură
  • PENTRU GĂTIT:
  • Bere cca. 500 ml
  • Ulei de măsline 2 linguri
  • Usturoi 2-3 căței
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste gatite lent in bere:

Coastele se pun într-un vas încăpător, peste care se adaugă berea, mirodeniile și se dă la rece, cca. 24 ore.

După ce s-au marinat coastele, se scot din lichid, se scurg bine și se așază într-un vas cu fundul  mai gros, ceaun de regulă, eu însă, am apelat la Alin, aparatul de gătit lent Crock Pot. Se adaugă berea, uleiul de măsline și se lasă la gătit lent, cca. 4 ore, la 100 grade C. La final se adaugă usturoiul curățat și zdrobit, lăsându-se la copt încă maxim 5 minute.

Coastele se servesc fierbinți, simple sau cu garnitura preferată, sos și/sau salată de sezon.

 Spor și poftă bună!

P.S. Poze intermediare, mai deloc, că... nu știu cum de am ratat  ;) dar voi mă credeți pe cuvânt de Bucătăraș, așa-i???? Mulțumesc dragilor! Un an cât mai bun și minunat! :-*

TIPS-URI

1

Pffff, am făcut și un sos din zeama lăsată, cu adaos de vin și usturoi;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste gatite lent in bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pomana porcului