Cornulete fragede

de trifadalia in Dulciuri, 11 Noi 2016 | 6142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 cana de untura
  • 1 cana de smantana
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • faina cat cuprinde ( aproximativ 3 cani de faina intra)
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Se pune, untura, galbenusurile si zeama de lamaie. SE amesteca. Se adauga smantana, faina, sarea si se framanta. Aluatul rezultat se imparte in 3 parti. Fiecare parte se intinde cat de subtire este posibil, si se unge cu untura topita ( cam 2 linguri pe bucata), dupa care se ruleaza si se da la rece. Se scoate  o ruda, se taie de un deget, iar cu taietuta se pune in faina si se apasa cu dosul palmei pana se formeaza o placintica. Aceasta seintinde cu sucitoarea si se umple dupa cum se doreste, cu gem de prune, rahat sau cu unca amestecata cu gem de maciese. Se procedeaza la fel cu fiecare bucata in parte, apoi  se coc in cuptorul incalzit 10-15 minute fiecare tava. cand sunt reci se pudreaza cu zahar.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post