Cotlete de porc la tava, cu garnitura de cus-cus si rodie

de RODIMUR in Porc, 7 Feb 2021 | 2591 vizualizari

 

Cotletele de porc, preparate la grătar sau la tavă, sunt printre preferatele multor oameni și sunt un fel principal foarte gustos și consistent, care stă bine și la o masă festivă. În plus, se prepară destul de ușor și cu o garnitură potrivită alături pot constitui un moment savuros al renumitei ”bucurii de a trăi” pe care o recomandă francezii.

 

INGREDIENTE

  • 4 cotlete de porc (cu sau fără os)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • apă
  • Pentru garnitură:
  • 250 grame de cus-cus
  • 100 grame de unt
  • 1 rodie
  • sare (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de porc la tava, cu garnitura de cus-cus si rodie:

Cotletele se spală, se zvântă, se bat cu un ciocan pentru carne, se îndepărtează surplusul de grăsime (dacă se dorește asta) și se crestează din loc în loc, după care se condimentează pe ambele fețe cu: sare, piper, boia de ardei dulce, oregano și usturoi răzuit. Se lasă carnea astfel condimentată cel puțin 30 minute la rece, ca să se pătrundă.

După acest interval de timp se pun cotletele într-o tavă, se toarnă pe ele 2-3 linguri de ulei, se adaugă apă, cât să le acopere și se dau la cuptor, până ce se rumenesc frumos pe ambele fețe.

Când friptura este aproape gata, se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj, apoi se strecoară și se pune în tava de servit. Se adaugă untul tăiat cubulețe și se încorporează ușor, după care se adaugă (și se amestecă) semințele de rodie, pregătite dinainte.

Când cotletele sunt rumenite frumos și bine pătrunse, se scoate tava din cuptor, se îndepărtează oasele (dacă este cazul și se servesc cu garnitura de cus-cus cu rodie, pregătită chiar atunci, ca să fie caldă și bună de servit.

TIPS-URI

1

Puteți prepara cotletele cu tot cu os (dacă este cazul) dar la servire, este bine să-l îndepărtați (nu serviți oase musafirilor!)

2

Dacă vreți să îndepărtați oasele de la cotlete înainte de preparare, aveți grijă cum o faceți, să nu le stricați aspectul.

3

Puteți îndepărta grăsimea în exces, înainte de a da cotletele la preparat.

4

Este bine să crestați, din loc în loc, stratul de grăsime care înconjoară mușchiul de carne, pentru ca acesta să nu se strângă sub formă de căuș, la căldura din cuptor.

5

Preparați garnitura cu câteva minute înainte de a scoate carnea din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc la tava, cu garnitura de cus-cus si rodie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (10)

dantes 1

09.02.2021, 11:08

Bune!

mirela0911 1

14.02.2021, 11:55

Bun pentru masa de pranz!

oanapl 1

16.02.2021, 20:35

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu piure de cartofi si morcovi