Creme Caramel

de Lavinia in Dulciuri, 24 Ian 2013 | 8487 vizualizari

 

O minunata crema caramel ce merge de minune pentru foi de prajitura,foi de napolitana,rulade,inghetata si numai...:)

 

INGREDIENTE

  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 3 linguri faina
  • 1 pahar lapte(cca 200-250 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme Caramel:

Se pune zaharul la caramelizat intr-o craticioara pana prinde o culoare maronie (nu foarte inchis pentru ca prinde gust de ars)

Se stinge zaharul cu unt si se amesteca bine pentru a nu ramane zahar netopit.

Se amesteca faina cu laptele si se toarna peste caramel amestecand continuu pe foc mic pana se ingroasa.(Chiar daca nu se ingroasa foarte tare ea se va intari cand se raceste)

Daca vreti caramelul ca topping pentru inghetata/clatite puneti numai 1 lingura jumate de faina.

TIPS-URI

1

puteti mari cantitatea in functie de ce vreti sa pregatiti.

2

ideal este sa fierbeti crema cat mai mult timp pe foc mic ,va iesi mult mai gustoasa.Eu o fierb 25-30 de min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme Caramel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

Lavinia 1

28.01.2013, 17:34

Ma bucur mult ca ti-a iesit !

Tuxedo 1

09.12.2013, 22:11

eu am pus untul peste zaharul caramelizat si doar s-a topit ,nu s-a omogenizat, desi am amestecat bine, a ramas deasupra caramelului, cred ca mai bine pun untul la urma, dupa laptele cu faina ! oare pot pune si cacao ?

Lavinia 1

09.12.2013, 22:55

Iese la fel de buna si daca pui untul la sfarsit,nu este nici o problema.Cat despre cacao ,nu am incercat dar nu as zice nu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert foaie de napolitana cu crema caramel si biscuiti