Crenvurști de casă

de elucubratiiculinare in Mezel de casa, 5 Mar 2012 | 22056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g pulpe dezosate de pui,
  • 250 g carne de porc cu slănină,
  • 2 căței de usturoi,
  • 1,5 linguriță semințe coriandru,
  • 1 linguriță semințe muștar,
  • 1,5 linguriță boia dulce,
  • 1 linguriță piper,
  • 1/2 linguriță nucșoară,
  • 1 linguriță măghiran,
  • 2 lingurițe zahăr,
  • 1 linguriță sare,
  • 300 ml apă,
  • 5 m mațe oaie.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crenvurști de casă:

Pregătim condimentele.  Pregătim mațele, le spălăm bine în multe ape.

Carnea se spală bine, se curăță de tendoane și se dă de două ori prin mașina de tocat prin sita mică. Se amestecă bine cu condimentele măcinate și apă rece apoi se frământă bine. Se lasă 1-2 ore la rece. Cu compoziția pregătită se umplu mațele, formându-se crenvurști de 12-15 cm.

După ce am terminat de umplut mațele, trebuie fierți în baie de abur pentru 15-20 minute. După ce s-au răcit fie se păsrează la frigider dacă se consumă imediat în câteva zile, fie se pot pune la congelator.

Se servesc fierți sau prăjiți cu muștar. Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crenvurști de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Oana 1

15.04.2012, 21:02

Foarte bine arata!

Panacris 1

07.08.2012, 20:04

Deliciosi! De probat, aterizeaza diretc la favorite!

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 20:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]