Creveti la tigaie, cu lapte de cocos

de AlexTeacher in Fructe de mare, 8 Iun 2016 | 9117 vizualizari

 

Nu m-as satura de creveti...creveti si midii. As putea manca...FARA NUMAR ! :D 

 

INGREDIENTE

Crevetii:

  • Creveti mari – 8 buc
  • Rosii cherry – 8-10 buc
  • Usturoi – 3 catei
  • Unt – 20 g
  • Cimbru uscat – 1/2 lingurita
  • Vin roze demisec – 40 ml
  • Zahar brun – 1/4 lingurita
  • Patrunjel – 1 legatura
  • Lapte de cocos - 200 ml
  • Sare si piper negru – dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti la tigaie, cu lapte de cocos:

  • Curatati crevetii lasandu-le capul si coada (pentru efect ) - Desi in Spania daca le ceri sa-ti curete crevetii sau servesti clientii cu creveti curatati risti sa ti se dea cu farfuria-n cap sau sa fii impuscat :)))) 
  • Taiati usturoiul pe lungime, pe jumatate si scoateti-i inima (vena aceea verde);

  • Taiati rosiile cherry in 4;

  • Adaugati untul si uleiul de masline in tigaie;

  • Cand aceasta s-a incins adaugati crevetii si usturoiul;

  • Sotati-i cca 2-3 minute, adaugati cimbrul si stingeti cu vinul roze;

  • Adaugati rosiile cherry, zaharul si fierbeti alte 2 min;

  • Puneti laptele de cocos si amestecati 2 min pana mai scade si se ingroasa - tocati patrunjel si adaugati pe deasupra;

  • Merg de minune c-un orez la aburi ! Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti la tigaie, cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

-Licurici- 1

09.06.2016, 07:51

Ce bine arata!

laura_n 1

10.06.2016, 16:17

Imi ploua in gura!

Bya Ralu 1

24.08.2016, 19:18

astia sunt pe gustul meu,o sa-i incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Midii în sos de vin și portocale