Cuib din carne pe foi de placinta

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2014 | 3871 vizualizari

 

Am avut niste resturi de foi de placinta si am facut aceste cuiburi dupa reteta de pe ambalajul foilor si sa stiti ca e gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 4 foi de placinta
  • 250  carne tocata de curcan
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita cumin(chimion macinat)
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 100 g cascaval ras
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib din carne pe foi de placinta:

Punem cartofii la fiert curatati,spalati si taiati,iar dupa ce au fiert,facem un piure dupa cum stie toata lumea dar putin mai tare decat normal

Intr-o tigaie cu ulei incins,calim carnea impreuna cu ceapa taiata foarte marunt,adaugam cuminul,nucsoara si lasam sa se inabuseasca iar dupa ce carnea s-a albit dam vasul deoparte si condimentam dupa gust cu sare si piper

Luam cate o foaie de placinta,o ungem pe jumatate cu unt topit,indoim cu partea ne unsa,apoi procedam la fel pana ajungem la un patrat de 10x10 sau mai mic;punem foile in tava cu hartie de copt,peste foi piure,in el facem o gaura sa semene cu un cuib de pasare,in el punem carne,deasupra cascaval ras si lasam la cuptor 20min

Se servesc calde ca un aperitiv.

TIPS-URI

1

de unt e nevoie mai mult decat 1 lingura

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib din carne pe foi de placinta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]