Desert cornulete de zapada

de Criss in Prajituri, 24 Dec 2015 | 17438 vizualizari

 

Cornuletele acestea sunt cele mai fragede, mai fine si mai delicate prajiturele pe care vi le puteti imagina. Dupa ce stau 2-3 zile, realmente se topesc in gura. Se umplu de regula cu mac, dar la fel de bine se pot umple si cu nuca sau chiar magiun de prune. Eu le-am facut cu mac pe toate. Ce-i drept sunt cam migaloase, dar sunt foarte spornice pentru ca ies destul de multe.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 380 g faina
  • 2 linguri gris
  • 200 g unt
  • 200 g smantana
  • Umplutura: 
  • 200 g mac macinat
  • 110 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete de zapada:

Umplutura: Se amesteca macul macinat cu zaharul pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie apoi se adauga laptele cald si se omogenizeaza. Se lasa deoparte.

Aluat: Faina se amesteca cu grisul, apoi se adauga untul si se amesteca pana devine nisipos. Se adauga smantana si se framanta un aluat elastic si nelipicios care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. Dupa acest timp se scoate aluatul si se intinde pe planseta infainata. Se decupeaza cercuri cu diametru 6 cm, se pune cate o lingurita din umplutura, se pliaza in forma de semicerc apoi se da forma de cornulet asa cum se poate vedea si in imagini. Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si se coc 25 minute, apoi se tavalesc fierbinti prin zahar pudra. Se pastreaza in cutii de tabla inchise ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete de zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Criss 1

26.12.2015, 15:35

Da Rocsi, chiar ca se topesc in gura. Sunt foarte fragede si pe masura ce stau se fragezesc. Numai ca nu prea stau...

Raluca57 1

28.12.2015, 23:03

Le-am făcut, intr-adevar fragede. Aluatul este minunat, se lucrează ușor. Am făcut cu mac, gem, rahat. Sper să reziste 2-3 zile.

Criss 1

29.12.2015, 09:46

Raluca, ma bucur ca le-ai facut. Rezista si doua saptamani si cu cat stau mai mult cu atat devin mai fragede.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu rahat