Desert floricele fragede cu gem de gutui

de anuta in Dulciuri, 18 Iun 2019 | 2531 vizualizari

 

Simplu si delicios!!

 

INGREDIENTE

  • (pentru cca 30 de floricele,15 buc unite cu gem)
  • 225 g unt sau margarina,
  • 50 g zahar pudra,
  • un ou,
  • esenta vanilie,
  • 250 g faina,
  • 75 g amidon din porumb
  • 1 pliculet de zahar vanilat pentru umplutura;
  • 3-4 linguri de gem din gutui
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert floricele fragede cu gem de gutui:

Se freaca untul moale aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra, apoi cu oul pana se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu amidonul si cernuta. Se amesteca bine cu mixerul pana ce obtinem un aluat elastic pe care il intindem pe planseta, gros de 0,5 cm si din care decupam discuri sub forma de floricele, ajutandu-ne de forma. La jumatate din discuri li se indeparteaza centrul, decupand cu o forma mai mica.

Se asaza in tava si se coc15 minute, la foc potrivit, in cuptorul incins dinainte. Pe discurile nedecupate se pune o lingurita de gem, apoi se lipesc cu cele cu mijjloc decupat. Se pudreaza cu zahar vanilat.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert floricele fragede cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]