Desert sarlota pariziana cu zmeura - Reteta 600

de Catalina L in Prajituri, 12 Aug 2018 | 5036 vizualizari

 

Reteta 600, dragi bucatarasi :)
 
Va propun cu aceasta ocazie o Şarlotă pariziană cu zmeură.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/sarlota-pariziana-cu-zmeura.html

 

INGREDIENTE

  • 70 g zahar
  • 5 linguri de apa
  • 3 linguri de sirop de capsuni
  • 4 foi de gelatină
  • 250 g zmeura proaspata sau congelata
  • 330 ml de smantana pentru frisca
  • zahăr vanilat 1 plic
  • 30 piscoturi
  • zahar pudra roz
  • o tava cu pereti detasabili de 23 cm
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert sarlota pariziana cu zmeura - Reteta 600:

 

Hidratati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute.

Se pun pe foc 200 g de zmeura cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat.

Se scurge bine gelatina si se amesteca cu zmeura calda luata de pe foc pana se topeste. Se lasa sa se raceasca si se pune la frigider.

Se bate bine cu mixerul smantana cu zaharul vanilat pana se obtine frisca.

Se pastreaza la rece.

Puneti folie alimentara pe fundul tavii.

Se pun piscoturile (insiropate in siropul amestecat cu apa) pe fundul si pe peretii tavei (taiati biscuitii daca trebuie).

Amestecati frisca cu zmeura. 

Turnati peste piscoturi, nivelati suprafata.

Puneti la frigider pana a doua zi. 

Se scoate din forma si se orneaza cu zmeura ramasa si cu zahar pudra (roz pentru mine).

Se pastreaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert sarlota pariziana cu zmeura - Reteta 600" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

14.08.2018, 08:47

Felicitări atat pentru reteta cat si pt numarul lor!

Rahela Velicu 1

15.08.2018, 20:45

kytz 1

18.08.2018, 13:39

Waw! Ce mi-aș unge și eu sufletul cu o bucățică generoasă din această bunătate pariziană! Felicitări pentru toate rețetele tale!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]