Dulceata de ardei iute si ardei capia

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 15 Sep 2016 | 30433 vizualizari

 

Anul asta mi-am zis sa combin iuteala cu capiala.....:))))))) si musai muzica cu Nicu Alifantis....si era sa uit ''Ziua in care-mi rasfat nevasta''..ca poate-i ia gura foc si nu mai trancaneste mult....:))))))))

 

INGREDIENTE

  • 900 g ardei iute rosu ( curatat de seminte si taiat)
  • 500 g ardei capia -taiat cubulete
  • 1 l otet de 9 grade
  • 1 kg zahar
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iute si ardei capia:

Mai intai ne inarmam cu multa rabdare si cu niste manusi, de preferat de culoare rosie, apoi punem niste muzica cu Nicu Alifantis si putem sa ne apucam sa ''operam'' ardeii iuti. Le-am scos semintele, apoi i-am taiat bucatele mai mici. Am ales ardei capia mai carnos, l-am taiat in cubulete marunte. Dupa ce terminam operatiunea de taiat punem intr-o cratita otetul si zaharul si lasam s afiarba cca 30 min, apoi punem ardeiul iute si ardeiul capia si lasam sa fiarba cca 1 ora la foc mic. Apoi asezam dulceata in borcane, capacim, le invelim intr-o patura si le lasam sa se raceasca. E delicioasa in diverse sosuri de friptura sau in tocanite, ciorbe si cate si mai cate mancaruri daca sunteti amatori de picanterii iuti....

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute si ardei capia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

18.09.2016, 22:20

Wow pentru ca te-ai incumetat! Pastreaza un borcanel si pentru mine )))nu m-as baga....candva faceam pasta de ardei....din muuuult....insa...ce usturime suportam nici nu vreau sa-mi amintesc...prefer sa cumpar!

diaconta 1

18.09.2016, 22:35

Am mai facut si eu o portie dar doar din ardei iuti.
Dar de data asta am crezut ca-mi ies ochii pana a fiert otetul.Am uitat ca data trecuta am pus altfel de otet si nu a lasat asa vapori.

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu salvie si rozmarin