Bun tare miezul asta de lapte, si in acelasi timp tare decorativ...unde mai pui ca-i si foarte versatil...te poti juca cu el dupa cum iti dicteaza inspiratia :)
Se prepara blatul:
Se amesteca la mixer galbenusurile cu uleiul, zaharul, laptele se toarna usor faina si albusurile batute spuma. Se separa compozitia in doua vase.
Pentru blatul de cacao se adauga cacaoa lingura cu lingura, pentru blatul alb se adauga fulgii de cocos.
Se coc blaturile pana se rumenesc( facem testul cu scobitoarea) pe rand in tava de Jena tapetata cu foaie de copt .
Le lasam apoi la racit si vom decupa forme pentru prajitura cu inelul culinar.
Mousse se face usor:
Pentru fiecare crema( neagra, alba) in parte punem jumatate din cantitatea de frisca adica 100 ml intr-un vas pe foc, aici vom topi ciocolata si zaharul. Amestecam bine si apoi racim. Cu restul de frisca batuta ( 100 ml) vom amesteca ciocolata topita si racita. Nu dureaza mult si cand devine spumoasa o dam deoparte si o punem la rece.
Sosul: amestecam la blender, capsunile cu zahar si vanilie.
Miezul de lapte se trage in ciocoata topita intr-o nuca de unt( il acoperim cu cicolata topita) Se da la rece.
Asamblam prajitura, punand un blat alb, crema mousse neagra, blat negru, crema mousse alba si apoi deasupra decoram cu miezul de lapte tras in ciocolata.
Desigur prajitura o vom face cu cate straturi dorim si ne putem juca si cu alte forme....sau de ce nu o punem si la pahar...:)