Fasole "batuta"

de izulika in Mancaruri de post, 13 Iun 2010 | 7415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole
  • 1 capatana usturoi
  • 5-6 cepe
  • 4-5 linguri pasta de tomate
  • 1 vf lingurita piper
  • 1 lingura sare
  • 7-8 linguri ulei
  • delicat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole "batuta":

Fasolea se alege,se pune la inmuiat apoi se scurge de apa si se adauga o alta apa calda si se da la fiert.Ceapa se curata si se toaca marunt,uleiul se pune la incins intr-o tigaie iar dupa ce s-a incins se adauga ceapa si se amesteca pana devine sticloasa apoi se adauga pasta de tomate, si piperul si se mai lasa inca 10 - 15 minute.

Dupa ce fasolea a fiert se scurge de apa dar nu toata( se opreste o cana de zeama) si se zdrobeste cu o lingura de lemn,sau mai simplu se pune la robotu de bucatarie adaugand din cand in cand zeama de la fasole  pana se face o pasta fina,apoi adaugam usturoiul pisat,jumatate din ceapa calita, sare si delicat dupa gust.Se amesteca bine si se serveste cu restul de ceapa deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole "batuta"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]