Sa ne aducem aminte si de bucataria traditionala.Aveam niste carnati de casa si nu prea stiam ce sa fac cu ei.Era prea banal sa-i prajesc si sa-i mananc asa pur si simplu.Astfel mi-a venit ideea geniala de a pregati o iahnie de fasole langa.O idee excelenta va garantez.
Se spala bine fasolea si se lasa in apa la inmuiat peste noapte.Astfel se hidrateaza si fierbe mai repede. A doua zi se pune fasolea la fiert si cand da in clocot se schimba apa.(se repeta acest proces de 2-3 ori)
Se curata legumele si se pun in ordine la calit in ulei incins.Se pune intai ceapa, apoi morcovul si la sfarsit ardeiul si rosiile.Cand acestea sunt calite se adauga apa si fasolea si se potriveste de sare si condimente.Cand fasolea este aproape fiarta adaugam foile de dafin.
Se prajesc separat carnatii de casa si se serveste fasolea ca si garnitura pentru acestia.
Pofta buna!!!
1
Am pus si cateva rondele de ardei iute pentru un plus de gust