FICAT CA IN TIROL

de Roda in Ficat, 25 Iun 2009 | 8147 vizualizari

FICAT CA IN TIROL

 

Tirolul este vestit prin supa de galuste de slanina si ficatul tirolez-Tiroler leber.

 

INGREDIENTE

  • 600g.ficat de vitel,
  • 50g.slanina afumata,
  • 40g.unt,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 lingura faina,
  • 1,5dl. vin alb,
  • 1,5dl.supa de carne,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita piper negru macinat,
  • 2 linguri smantana,
  • 2 lingurite suc de lamaie;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FICAT CA IN TIROL:

1.Ficatul se taie in fasii subtiri.Slanina afumata se taie in cubulete ,apoi se pune impreuna cu untul intr-o tigaie mare.Pe foc mare, amestecand mereu, se va praji;cand untul s-a topit si slanina este sticloasa , se aduga ceapa tocata fin.Se calesc impreuna cateva clipe,apoi se adauga ficatul si se prajeste cca.5 minute.Se presara faina, se amesteca bine ,se toarna vinul si supa si se fierbe 6-7 minute acoperit.

2.Cand este gata, se sareaza, se pipereaza ,se toarna smantana  si i se da gust cu sucul de lamaie.Se serveste cu garnitura de cartofi piure, orez fiert sau mere taiate felii si calite in unt.Un vin alb poate acompania acest preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "FICAT CA IN TIROL" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pasare inveliti in bacon cu piure.