Focaccia cu roşii

de carmenvlad in Piine, 20 Aug 2011 | 11400 vizualizari

 

Nu ştiu dacă aşa arată o focaccia italiană (cei care au mancat în ţara de origine, vor spune că nu), dar reţeta este minunată. Mă bucur că m-am inspirat în prepararea acestei reţete de la toţi bucataraşii, mă bucur că am făcut această pâine minunată şi ca ea s-a mâncat foarte repede. Am adăugat întotdeauna ceva de la mine, sau ceva de la voi, s-au am scos unele ingrediente şi astfel am "personalizat" puţin reţeta, dar meritul vă aparţine dragi bucătăraşi!

 

INGREDIENTE

  • 500g făina pentru pâine
  • 1 linguriţă şi jumătate sare de mare
  • 300 ml apă călduţă
  • 1 linguriţă  zahăr
  • 1 pliculeţ drojdie uscată, Dr. Oetcker
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 linguriţă rozmarin uscat
  • 1 linguriţă seminţe de susan
  • 2 roşii potrivite
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu roşii:

Se amestecă făina cu sarea într-un castron. Drojdia se amestecă cu zahărul şi cu o ceşcuţă de apă caldă şi se adaugă peste făină. Se amestecă bine cu o lingură de lemn, se pune uleiul de măsline, rozmarinul uscat şi se frământă apoi timp de 5 minute. Se formează din aluatul elastic o bilă, care se pune la dospit în tava unsă cu ulei de măsline (se întoarce aluatul pe toate părţile ca să se ungă cu ulei de măsline). Se lasă să crească timp de 15 minute şi apoi se întinde cu degetele în tavă. Se fac cu degetele mici găurele în aluat şi se unge cu ulei de măsline. Se mai lasă să crească 10 minute. Se taie roşiile, se aşază peste aluat, se presară sare de mare, seminţe de susan şi din nou ulei de măsline. Se coace la cuptorul încins timp de 15 sau 20 de minute. Se serveşte caldă.  

Vă doresc, poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu roşii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

divainbucatarie 1

22.08.2011, 11:09

darianatalia 1

11.12.2011, 10:37

300 ml apa calda , cred ca se pune in aluat , nu? ati uitat sa ne spuneti ...

carmenvlad 1

17.12.2011, 08:59

Ai dreptate Daria, apa calduta se pune in aluat. Iti multumesc pentru prezenta ta aici.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]