Frigarui japoneze de vita

de Sylvia in Vita, 26 Mai 2014 | 4781 vizualizari

 

In graba mare va prezint un preparat simplu si delicios , niste frigarui de vita cu ciuperci shiitake si ceapa verde, aromatizate cu ulei de susan , o minunatie ....le-am servit cu un sos dulce picant si au facut parte dintr-o cina japoneza cu sushi si teriyaki de pui ( frigarui mici ) .

 

INGREDIENTE

  • carne de vita filé sau antricot ( cu o textura care se preteaza la graatr)
  • sos soia
  • pasta miso
  • ulei susan
  • amidon de porunb
  • fulgi de ardei iute
  • vin de orez
  • sos dulce picant
  • seminte de susan
  • ceapa verde
  • ardei rosu
  • ciuperci shiitake
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui japoneze de vita:

In prima etapa se taie carnea in bucati patrate si se pastreaza in frigider. Se face un sos pentru marinat carnea din sos soia, putin pasta miso, un fir de ulei de susan, putin vin de orez, un varf de cutit de amidon de porumb, fulgi de ardei iute.

Se pune carnea la marinat si se lasa apoi la rece macar 2 ore. Ceapa se taie segmente lungi si ardeiul se taie patrate, se rehidrateaza ciupercile shiitake si se taie bucati medii. 

Se formeaza frigaruile alternand carnea cu ceapa, ardei, ciuperci . Se prajesc pe tava de grill la foc mediu, se servesc cu seminte de susan peste si cu un sos picant, eu am ales sosul dulce-picant.

Va doresc pofta buna ! 

TIPS-URI

1

daca nu aveti vin de orez puneti un vin demi-sec

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui japoneze de vita" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Frigarui japoneze Tsukune teriyaki