Friptura de iepure cu masline

de Bunica in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2013 | 16913 vizualizari

 

De mult doream un iepure de casa!Spre surprinderea mea am gasit joi la macelarie.N-am mai stat pe ganduri si am cumparat un iepure.Am facut o friptura delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Marinata:
  • 100 ml. otet
  • o lingurita piper boabe
  • 3l. apa
  • o foaie de dafin
  • Sosul:
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml. vin alb
  • 200 g. suc de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • 5 catei de usturoi
  • 100 g. masline
  • 1/2 lingurita cimbru
  • sare
  • 1/2 lingurita piper boabe
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure cu masline:

Iepurele se parleste,se spala,bucateste si se aseza intr-o cratita incapatoare.

Peste el se toarna marinata si se lasa 24 de ore sa se marineze.

Cand se scoate carnea de la marint se impaneaza cu usturoi.

Intr-un vas de lut(pus la inmuiat inainte),se aseaza bucatile de iepure.

Peste ele se pune ulei,sare,piper,foaie de dafin si sucul de rosii si cimbrul.

Se acopera vasul de lut si se da la cuptor cam o ora.

Dupa o ora se scoate vasul,se ia capacul,se toarna vinul si maslinele,fierte in prealabil.

Se introduce vasul in cuptor pentru a se rumeni carnea.

Se serveste cu garnitura si salata dorita.

TIPS-URI

1

Usturoiul se taie in doua si se impaneaza carnea.

2

Maslinele se fierb putin inainte pentru a se desara si a nu fi amare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpă de viţel cu legume înăbuşită la cuptor