Friptura frageda de pui cu lamaie si usturoi in pergament

de RuxyRux in Pui, 30 Mar 2016 | 2863 vizualizari

 

Bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui
  • zeama de la o lamaie
  • ulei de masline( o canita)
  • busuioc
  • usturoi(pudra sau proaspat cum doriti)
  • cimbru
  • boia afumata
  • turmeric
  • sare de mare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura frageda de pui cu lamaie si usturoi in pergament:

Se prepara  sosul pentru marinat carnea:

Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie, usturoiul, turmericul, busuioc, sare si piper, apoi boia afumata( un praf), carnea se feliaza subtire, se tavaleste bine prin sos si se tine o ora in frigider.

Pe o foaie de copt asezata pe tava cuptorului, se pun 3 linguri de ulei de masline, se unge bine tava  si feliile de carne, apoi sosul ramas se pune deasupra.  Carnea se acopera cu o alta foaie de copt si se coace  la cuptor 30 , 35 de minute, apoi se scoate foaia de copt si se lasa pana ce se rumeneste complet. Eu am asortat friptura cu garnitura de piure de cartofi....si salata de hrean cu sfecla....

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura frageda de pui cu lamaie si usturoi in pergament" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi cu sunca si piept de pui