Friptura Mix cu sos de legume

de Anamaria7 in Mancaruri cu carne, 29 Apr 2011 | 6612 vizualizari

 

S-au intalnit puiu', porcushoru' si vacuta in cuptor la taclale :))

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe + 2 aripioare de pui
  • 1 kg pulpa de vita
  • 1 kg pulpa de porc
  • 2 cepe
  • 1 lg vegeta (fara monoglutamat de sodiu, daca gasiti :D)
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • sare, piper macinat si boabe
  • 2 capatani de usturoi
  • cimbru
  • 100 gr morcovi baby
  • 50ml vin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura Mix cu sos de legume:

Punem carnea si legumele (in afara de 1 capatana de usturoi si morcovii baby) la fiert in apa cu vegeta, sare si boabe de piper si tinem la foc mic pana ce carnea e fiarta. Cea de pui se poate scoate mai repede.

Apoi taiem carnea de porc si vita felii si o condimentam pe toata cu sare si piper. In vasul pentru cuptor punem 100 ml din supa in care a fiert carnea si vinul, apoi asezam carnea si o presaram cu cimbru. Asezam morcovii baby si cateii de usturoi ramasi printre feliile de carne si dam tava la cuptor pana se rumeneste bine. Din cand in cand, scoatem tava din cuptor si stropim carnea cu sosul format.

Legumele se paseaza si se mazgaleste carnea cu sosul format la servire :)

TIPS-URI

1

Restul de supa se poate tine pentru o supa delicioasa cu taitei sau galuste.

2

Eu am servit cu pireu de cartofi si salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura Mix cu sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui Thai cu curry si lapte de cocos