Gem de caise

de Bunica in Dulceata / Gem, 3 Iun 2009 | 38641 vizualizari

 

Este foarte bun atat pentu tartine, dar si pentru diferite prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. caise
  • 1 kg. de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Se aleg caisele bine coapte, se curata de samburi (rupandu-se in doua).

Se ia o cratita de 6 litri.

Se pun caisele in cratita, apoi zaharul peste ele si se lasa sa stea cateva ore.

Se baga cratita in cuptor, se fierbe la foc potrivit pana scade la jumatate cantitatea de gem.

Se lasa pana a doua zi ,apoi se mai fierbe inca o data.

TIPS. Atat gemul de caise ,cat si dulceata de caise se fierb de doua ori pentru ca isi lasa putina zeama cand se racesc si nu dureaza mai mult timp. Se pune gemul  fierbinte in borcane, se infileteaza capacul si se intoarce borcanul cu capacul in jos pana se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de corcoduse albe fara conservant