Gem de cirese

de Ela68 in Dulceata / Gem, 16 Iun 2013 | 3812 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 900 gr cirese negre, pietroase
  • 400 gr zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 100 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:

Curatam ciresele de codite, le spalam si le scoatem samburii.

Punem la fiert apa impreuna cu zaharul si lasam pana siropul se leaga.

Adaugam fructele si cand incepe sa fiarba indepartam spuma formata.

Pentru ca imi place sa ramana fructele intregi, cam dupa aproximativ 20 de minute de cand a inceput sa fiarba si am luat toata spuma, eu scot din zeama si las atat cat fructele sa fie acoperite.

Adaug zeama de lamaie si mai las sa fiarba cateva minute la foc mic pana zeama este legata, proband cu o lingura rezulta picaturi bine conturate.

Se pune fierbinte in borcane si se lasa acoperite pana se racesc complet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (24)

nilgun 1

17.06.2013, 20:36

haha ..pietroase se numesc , chiar daca sunt ele pretioas de bune

Corinuta 1

17.06.2013, 21:50

Ela68 1

17.06.2013, 22:15

la cat am dat pe ele sunt si pretioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese galbene