Prune sunt din belsug ,variante pentru a le transforma in :dulceturi ,gemuri ,magiunuri ,compoturi sunt .....,numai chef de lucru sa fie ...Si daca nu avem cumparam ..hi.hi .. Am ales de data asta varianta Jamilei doar ca am folosit o cantitate mai mare de fructe si in locul vaniliei am pus scortisoara ..Timpul de fierbere trebuie prelungit fiindca nu este suficient o ora si un sfert asa cum este recomandat.Eu am fiert peste 2,5 ore si a iesit un picut cam fluid .. (probabil ca la o cantitate mai mare de fructe trebuieste . si timpul de fierbere mai mare ..) Cu respect mutumesc Jamilei.
Am cules prunele,le-am spalat si le-am desimburit, le-am amestecat cu scortisoara si 2 kg de zahar si le-am lasat la rece pina a doua zi .
A doua zi le-am pus la fiert.
Cind au inceput sa clocoteasca am pus si celalalt kg de zahar si am lasat sa fiarba la foc mic .
Eu am lasat la fiert 2,5 ore (dar nu este suficient ) trebuie sa fiarba pina vedem ca se ingroasa; dupa fierbere l-am pus in borcanele in prealabil bine sterilizate si uscate ,le-am inchis ermetic ,apoi le-am acoperit cu o patura pina a doua zi si destinatia precisa in camarile fetelor si a mea.
1
Bun tare pentru clatite ,prajituri si mic dejun