Gem de visine mentolat

de susu in Dulceata / Gem, 25 Iun 2013 | 8381 vizualizari

 

menta merge mult mai bine cu visinele decat cu caisele

 

INGREDIENTE

  • 2 kg visine (1.600 kg fara samburi)
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • ramurele de menta proaspata
  • 1 pastaie vanilie sau zahar vanilat optional
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de visine mentolat:

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din ele intregi si puneti cateva in fiecare borcan. Punem visinele cu tot cu sucul lasat intr-o cratita la foc mic. Dupa ce a dat cateva clocote si a mai scazut adaugam zaharul, menta, pastaia desfacuta impreuna cu semintele si spre sfarsit zeama de lamaie. Se spumeaza ca sa ramana dulceata clara si stergem marginea interioara sa nu se caramelizeze zaharul. Se fierbe pana se leaga, daca este prea lichida mai adaugam zahar cate putin. Cand e gata inlaturam menta.

De obicei pun zaharul treptat in functie de gust si de consistenta gemului, imi place mai putin dulce si doar cat sa se lege. Daca nu va place cu vanilie puteti opta pentru ceva coniac, ii da o aroma aparte.

Timp de pregatire: 1/2 ora dat prin masina, 1 ora si 1/2 scos samburii, 1-2 ore fiertul

TIPS-URI

1

eu nu folosesc niciodata conservant, doar lamaie

2

secretul este ca borcanele sa fie foarte bine spalate de orice urma de grasime, eu le pun la inmuiat cateva ore in apa fierbinte cu detergent dupa care le clatesc bine, oparesc borcanele si capacele pe margine cu apa clocotita si le las la uscat dupa care in momentul cand e gata gemul le pun la cuptor cu capacele separat. Le las asa sa se incalzeasca nitel si pun gemul fierbinte in ele

3

le dau un pic la cuptor sa prinda gemul o crusta deasupra

4

pun capacele si strang foarte bine de cateva ori astfel incata sa nu patrunda niciun pic de aer

5

le mai dau putin la cuptor si apoi le pun in paturi pana a doua zi

6

conservele astfel pregatite mi-au tinut si cativa ani la rand, nu am avut niciodata probleme

7

capacele uzate se inlocuiesc

8

cateodata am mai folosit si varianta bain marie dar nu e cazul

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine mentolat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

- Andreea - 1

25.06.2013, 22:10

Rocsi 1

25.06.2013, 23:03

Ce bunnn..Vin sa iau un borcanel si eu

priceputa 1

29.06.2013, 18:06

O reteta suuuuuuuuuuuuuuuupeeeeeer !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]