Ghebe cu usturoi

de Panacris in Mancaruri de post, 29 Aug 2013 | 5511 vizualizari

 

Cea mai rapidă garnitură! Mulțumesc AnyCostescu pentru minunatele ghebe! :-*

 

INGREDIENTE

  • ghebe conservate în sare cca. 500 g,
  • ulei de floarea soarelui+măsline de la Proeminna,
  • usturoi 5-6 căței.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe cu usturoi:

Ghebele conservate în sare, se pun la fiert în apă clocotită de vreo 2 ori. În ultima apă se adaugă și 2 foi de dafin, pentru gust. Ghebele fierte și desărate se strecoară, se storc bine de lichid, apoi se ăun la prjit în puțin ulei la foc rapi, cca. 10 minute, acoperit. Apoi se adaugă usturoiul mărunțit și se oprește focul, ca să nu se piardă gustul usturoiului.

Se servesc ca atare,  alături de piure, mămăligă, pâine sau lângă diverse preparate din carne.

Poftă bună! :-*

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Lia_ 1

29.08.2013, 22:45

in poza ta arata ghebele astea ca o mare minune si cu gandul la usturoi

dar n-am inteles cu fiertul de doua ori ... adica arunci prima apa dupa cateva clocote? de ce?

Panacris 1

30.08.2013, 09:00

Lia1 deoarece au fost conservate în sare și sunt foarte sărate

mamaieelena 1

30.08.2013, 10:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci sote