Gogosari cu conopida, in otet

de Ancutsa in Muraturi, 16 Noi 2018 | 5060 vizualizari

 

Murăturile mele preferate sunt gogoşarii cu conopidă, în oţet. Am pus un borcan de 3kg şi 3 borcane de câte 720 g.

 

INGREDIENTE

  • 2.3 kg gogoşari;
  • 1 conopidă (de 2 kg);
  • 200 ml oţet;
  • 2 l apă;
  • 3 linguri rase zahăr;
  • 3 linguri rase sare de mare;
  • Mirodenii: boabe de muştar, boabe de piper negru, boabe de ienibahar, câteva foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu conopida, in otet:

 

Se spală gogoşarii şi se curăţă de cotoare, apoi se taie în bucăţi potrivite.

Conopida se spală, se curăţă şi se desface în bucheţele mici.

Într-un castronel se amestecă sarea cu zahărul.

Separat, într-un vas încăpător, se aşază un rând de gogoşari cu partea tăiată în sus, ca să absoarbă bine lichidul şi mirodeniile, peste care se presară un pic din amestecul de zahăr şi sare, apoi se stropesc cu oţet. Se mai pune un rând de gogoşari şi iar se presară sare şi zahăr şi se stropesc cu oţet. Se procedează astfel cu toţi gogoşarii, dar şi cu buchetele de conopidă, pe care le pregătim în alt vas.

Se mai amestecă în ei peste o oră, apoi se lasă aşa peste noapte, într-un loc bine aerisit.

A doua zi, se scurge lichidul care s-a strâns de la gogoşari şi de la conopidă şi se pune la fiert împreună cu apa şi mirodeniile. Se lasă să fiarbă cam 10 minute. Apoi se lasă un pic la răcit.

Se aşază feliile de gogoşari şi printre ele bucheţele de conopidă în borcane.

Se toarnă lichidul cald spre fierbinte (nu opărit) peste legume, se pun capacele sau foi de celofan (celofanul se leagă după ce s-a răcit borcanul) şi se depozitează la rece.

 

Timp de pregătire: 30 min

Timp de aşteptare: câteva ore

Timp de fierbere: 10 minute

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/11/gogosari-cu-conopida-in-otet.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu conopida, in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Salata pentru iarna