Gulas ca la Timisoara

de Doinavar in Porc, 19 Feb 2013 | 14122 vizualizari

 

La noi la Timisoara sunt si unguri, nemti, sarbi, bulgari … Asa ca am preluat de la toti cate ceva si a iesit un super-gulas mama-mama! Sa vi-l arat si voua.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de gulas (am folosit amestec porc + vita)
  • 4-5 cepe (una rosie)
  • 600 g cartofi
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 150 ml suc de rosii
  • 150 g ardei gras rosu (congelat)
  • 150 ml ketchup ardei + rosii
  • 70 g unt
  • 1 plic 20 g condimente “Gulas unguresc”: sare, piper, chili, chimen, usturoi, cimbru, patrunjel, foi de dafin, etc.
  • 2 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas ca la Timisoara:

Curatati si taiati cepele nu prea marunt, curatati si feliati morcovul, apoi puneti totul la calit in unt. Dupa 5 minute (mai amestecati intre timp sa nu se arda) adaugati carnea taiata bucati potrivite, lasati pana devine albicioasa si adaugati ardeiul tocat si usturoiul curatat si taiat feliute subtiri.

Dupa 4-5 minute este timpul sa adaugati bulion, ketchup si 1 litru de apa clocotita si lasati totul sa fiarba la foc mic, cu capac, aproximativ o ora.

Presarati in mancare plicul cu condimente. Daca nu aveti, inlocuiti cu toate celelalte condimente si nu uitati putina boia iute si foile de dafin. Lasati sa mai fiarba ~20 minute. Intre timp curatati cartofii si puneti-i la fiert, taiati bucati mari, intr-un litru de apa cu putina sare. Lasati-i sa fiarba 15 minute, strecurati zeama si puneti-i in gulas.

Lasati sa mai fiarba impreuna inca 10-15 minute, la foc mic, si dregeti gustul de sare, piper, iute, etc.

A fost foarte bun si satios. V-am pastrat si voua o portie. Pofta buna.

TIPS-URI

1

Am facut gulasul doar cu cartofi, nu si cu galuste de faina. Daca il fac cu galuste de faina, nu mai pun cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas ca la Timisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (8)

Rocsi 1

20.02.2013, 14:35

Mmm ca bun mai e!

Retete_din_suflet 1

24.02.2013, 07:19

ce bine arata!

Panacris 1

07.05.2015, 08:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulaş de porc cu ardei