Guvizi prajiti

de Panacris in Peste, 20 Sep 2016 | 12949 vizualizari

 

Nah, nu-i o rețetă wow, cum v-am răsfățat până acum. Dar se pare că mai e nevoie și de rețete simple, rapide și gustoase.
TataZmeu, chiar m-a întrebat, mama, tu când mai gătești ceva  simplu și bun ;) I-am spus, cumpără sau dă-mi idee ce să-ți gătesc și mă ”execut”. Azi m-a sunat, vrei sa cumpar creveți proaspeți, zic daaa. A ajuns la magazin și mă sună:  am luat creveți dar și guvizi :D, știu ”că-ți plac” :D, am răspuns involuntar, bine, să-i cureți :D Culmea când am ajuns acasă curăța peștii :D No, așa că am mi-am răsfățat bărbatul cu mâncare simplă, care poate chiar el să o prepare :D Guvizi prăjiți. Rețeta se pliază perfect pentru sloganul "Ziua cand imi rasfat nevasta", adică o pun mai puțin la treabă :D :))) ;)

 

INGREDIENTE

  • guvizi 4 bucăți,
  • mălai cca. 50 g,
  • făină albă de grâu cca. 50 g,
  • sare de mare,
  • ulei de palmier.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guvizi prajiti:

Guvizii se curăță de solzi și intestine, se sărează, apoi se lasă cca. 10 minute la odihnă. După ce s-au odihnit se trec prin amestecul de făinoase (mălai si făină albă de grâu), apoi se prăjesc în ulei fierbinte.

Se scot pe un șervet absorbant.

Se servesc ca atare sau lângă o mămăliguță și mujdei de usturoi!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guvizi prajiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

ieri la 18:32

Somon cu orez cremos, cu parmezan - Reteta usoara si gustoasa

de oanapl 8

ieri la 17:47

Dorada cu roșii, ardei și brocoli - Rețeta simplă și gustoasă

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Somon la tigaie cu legume chinezesti