Iepure in sos tomat

de nico15 in Mancaruri cu carne, 24 Oct 2012 | 6064 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru marinada:
  • 1,150 kg carne de iepure
  • 0,5 litru vin rosu
  • 10 boabe de piper
  • 5 Cuisoare
  • 5 boabe de ienibahar sparte
  • 1 Ceapa(pestisori)
  • 1 telina (cubulete)
  • 1 Morcov(romburi)
  • 10 boabe de mustar
  • 10 boabe de coriandru
  • 2 frunze de dafin
  • Cimbru, Rozmarin Sare si ulei
  • Pentru preparea fripturii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 morcovi(rondele)
  • 1 ceapa rosie(pestisori)
  • 1 ceapa normala(pestisori)
  • ½ fir de praz
  • ½ ardei gras rosu
  • ½ ardei gras verde
  • 3-4 catei de usturoi ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure in sos tomat:

Taiem iepurasul, scoatem grasimea, portionam bucatile de carne si vom pune carnea in marinada tocmai pregatita, aceasta se poate si fierbe si lasa sa se raceasca dupa care adaugam bucatile de carne si lasam la marinat peste noapte. Eu nu am folosit marinadafolosita dar daca doriti se poate folosi, eu am aruncat-o si am pus suplimentar.

Acestea le adaugam peste carnea si adaugam o rosie galbena felii, mai punem suplimentar 3-4 cuisoare si boabe de coriandru, adaugam restul de vin(0,5 L) saram, piperam, adaugam felii de limeta si inca putin cimbru. Sigilam bine tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru o ora o ora si jumatate cu folia pusa. Din cand in cand mai verificam sa nu se evapore tot vinul, daca se intampla aceasta putem completa cu apa(calda si racita).

Dupa o ora incercam sa vedem cum este carnea, daca se patrunde bine cu furculita inseamna ca putem adauga sosul tomat si mai lasam 30 de minute fara folie acest fel de mancare eu l-am asezonat cu un orez cu tenta orientala dar si cu un mic ingredient de la risotto si a iesit o combinatie minunata:150 g de orez basmati 50 g de mazare 50 g de fasole verde 50 g de bob 30 g de stafide 30 g de fistic 30 g de alune de padure 1 ceapa sos de rodii ulei de alune 1 lingurita de turmenic ½ ardei gras rosu unt putin vin alb.

Taiem ceapa fin si ardeiul gras si punem la sotat in unt, orezul se va spala, dupa care se vor adauga peste si se lasa pana ce bobul de orez a luat din unt, dupa care adaugam supa de legume aproxomativ 350-400 ml saram si lasam sa fiarba. Separat fierbem in alta cratita:fasolea verde, mazarea,bobul si lasamsa se patrunda. Tragem la tigaie fara grasime, alunele de padure si fisticul.

Cand legumele sunt deja fierte dar un pic al-dente se vor adauga in orez, adaugam stafidele si turmenicul. Adaugam vinul si lasam pana se va evapora alcolul, dupa aceea stropim cu ulei de alune si adaugam sos de rodii, aproape de final adaugam alunele de padure si fisticul.

Sosul rezultat a fost facut din legumele din tava pe care le-am blendat.

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de iepure cu mazare