Macrou prăjit în unt

de elucubratiiculinare in Peste, 24 Ian 2013 | 5419 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 buc macrou mare ( aprox. 500 g),
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1/2 linguriță praf de usturoi,
  • 1/2 linguriță piper alb,
  • 1/2 linguriță piper negru,
  • 1 linguriță boia de ardei,
  • 1 lingură măghiran uscat,
  • 1 lingură mărar proaspăt,
  • 50 g unt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou prăjit în unt:

Începem cu pregătirea peștelui. Înlăturăm capul și coada. Se taie pe burtă și eliminăm intestinele. Se spală bine, apoi se taie în două pe lungime, se scoate șira și toate oasele. Se spală din nou și se usucă cu un prosop de bucătărie.

Într-un castron amestecăm sarea, piperul, boiaua, praful de usturoi, mărarul tocat mărunt și măghiranul. Se amestecă bine. Se presară fileurile de macrou pe ambele fețe cu amestecul de condimente. Încingem un wok și punem untul să se topească. Când s-a topit complet untul, punem fileurile de macrou în wok și prăjim câte 1 minut pe fiecare parte. Dacă se dorește un pic mai crocant, repetăm prăjirea pe ambele părți ( în funcție de puterea focului).

Servim imediat cu garnitura preferată.  Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou prăjit în unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]