Mamaliga cu brinza

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 21 Mar 2013 | 9152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt mamaliga:
  • 2 cani apa
  • o cana faina malai
  • sare
  • un cub unt
  • pt umplut:
  • 100 gr brinza burduf
  • 2 felii mari brinza Brie
  • o lingurita unt
  • o lingurita ulei de masline
  • 2 felii bacon(optional)
  • smantina sau iaurt gras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu brinza:

Pregatim mamaliga: punem apa cu sarea intr-un vas la fiert. Cind fierbe apa punem faina de malai in ploaie, amestecam bine cu un tel si o lasam pina fierbe faina si incepe sa se desprinda usor de pe vas. La urma punem o lingurita de unt, amestecam si gata mamaliga.

Ungem 2 boluri termorezistente cu putin ulei de masline, punem 2-3 linguri mamaliga, brinza de burduf data pe razatoare sau sfarimata bucatele, inca un rind de mamalica, inca putina brinza de burduf, dar de data asta nu asa de multa, o felie de brinza brie o taiem si o punem peste brinza de burduf, iar printre ele bucatele de bacon. Un cub mic de unt deasupra si dam la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute.

Servim cu iaurt gras sau smantina. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

noi nu am mai avut rabdare sa se raceasca bolurile si am rasturnat mamaliga pe o farfurie

2

nu am folosit toata mamaliga, mie mi-a mai ramas

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu brinza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]