Mancare de praz cu masline si carne de iepure

de Andra_Constantinescu in Iepure, 23 Feb 2019 | 6145 vizualizari

 

In urma cu cativa ani v-am prezentat mancarea de praz cu carne de porc si masline, acum va prezint si varianta cu carne de iepure si cu legume mai multe.

 

INGREDIENTE

  • jumatate de iepure
  • sare
  • circa 150 ml ulei
  • apa
  • 450 g praz curatat
  • 2 ardei kapia
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 250 g masline
  • putin oregano uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin piper macinat
  • 1 lingura de boia de ardei dulce
  • 250 ml suc de rosii
  • 3 graunti de usturoi
  • 2-3 fire de patrunjel
  • 2-3 fire de marar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de praz cu masline si carne de iepure:

Carnea de iepure se transeaza, se spala, se da cu sare si se prajeste intr-un wok in circa 150 ml ulei. Se adauga apa si se mai fierbe, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand carnea se patrunde.

Intre timp, se pregatesc legumele.

Prazul curatat si spalat se taie rondele groase.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.

Cepele se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cea mare.

Dupa ce carnea s-a patruns, se adauga toate aceste legume in wok impreuna cu maslinele si doua cani de apa.

Se lasa legumele sa se patrunda un pic, apoi se adauga putin oregano uscat, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat, putin piper macinat si o lingura de boia de ardei dulce.

Dupa ce totul a fiert, se adauga sucul de rosii, usturoiul (curatat de foi, spalat si taiat), patrunjelul si mararul (spalate si tocate).

Se mai clocoteste mancarea 2-3 minute, apoi se ia de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu masline si carne de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure marinat in iaurt