Am vrut sa fac initial niste checuri, dar pe parcurs le-am transformat intr-o marmorata cu de toate.
Pregatim ingredientele astfel: radem coaja de portocala, apoi o curatam, feliem, iar feliile le taiem marunt.
Faina o amestecam cu bicarbonatul.
Nuca o macinam.
Separam albusurile de galbenusuri.
Dam de-o parte 4 albusuri. Punem putina sare peste ele si le dam la frigider cat timp lucram cu celelalte.
Ne ocupam de celelalte 4 albusuri pe care le batem spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat 5 linguri de zahar si cele 4 linguri de apa si batem in continuare cu telul.
Adaugam galbenusurile pe rand, amestecand de data aceasta fara sa mai batem, apoi uleiul.
Din aceasta compozitie dam de-o parte cam 1/3 pe care o amestecam cu cele 4 linguri de gem, cele 2 linguri cacao si 2 linguri de faina.
In compozitia ramasa adaugam coaja rasa de portocala, si esenta.
Punem pe rand 6 linguri de faina si amestecam incet sa nu se lase compozitia.
Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si asezam deasupra bucatele mici de portocala.
Eu am folosit o tava de 28/36 cm.
Peste, adaugam compozitia cu gem si cacao.
Scoatem celelalte albusuri din frigider le batem bine, adaugam treptat 3 linguri de zahar, nuca macinata si 2 linguri de faina, apoi turnam in tava peste celelalte.
Dam la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.
Dupa scurgerea timpului si oprirea cuptorului, mai lasam prajitura in cuptor cam 5 minute dupa care dam la rece.
Pentru glazura, punem toate ingredientele intr-un vas, amestecam bine si punem la foc mic pana la omogenizarea acestora, mestecand continuu. Turnam fierbinte peste prajitura si lasam din nou la rece dupa care portionam.