Orez basmati cu sos chinezesc dulce, acrisor

de simona72 in Mancaruri cu carne, 24 Iun 2013 | 8381 vizualizari

 

Din gama retetelor simplu si bun....pt prinz s-au pt o cina usoara... Am achizitionat un stimer electric de la Kaufland si m-am gindit sa-i fac proba...

 

INGREDIENTE

  • 2 masuri de orez basmati(aprox 250 gr)
  • 1 borcan sos chinezesc dulce, acrisor
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 2-3 felii de ceafa de port fara os
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez basmati cu sos chinezesc dulce, acrisor:

Carnea se spala, se sterge cu un prosp de bucatarie, se condimenteaza si se taie feliute subtiri, bastonase, ce vor fi calite in tigaia incinsa cu putin ulei de masline pt citeva minutzele. Orezul se clateste in 2-3 ape, se pune in vasul de la stimer, se pun 6 masuri de apa la 2 de orez, putina sare, se acopera vasul cu capac si se porneste aparatul. Dupa ce a inceput sa fiarba a durat ff putin pina orezul a fost fiert, cam 5 minute, s-a facut f bine, dar daca nu esti linga el da pe afara, asa ca mare grija. Am mutat orezul intr-un vas iene, l-am amestecat cu sosul de la borcan, cu carnea si am acoperit vasul pt 5-10 minute. Am servit simplu si a fost pe placul familiei mele.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez basmati cu sos chinezesc dulce, acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciuperci si friptura de porc