Orez cu sofran

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2014 | 18300 vizualizari

 

O garnitura aromata,se poate folosi si la friptura,dar si la legume. De asemenea,este excelenta si pentru zilele in care tineti post.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 1 cana si jumatate de apa
  • 1/8 lingurita de sofran Kotanyi
  • o lingura de ulei
  • sare dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu sofran:

Spalam orezul ,pana apa devina clara.

Punem orezul intr-o craticioara. Eu folosesc una de fonta,pentru ca nu se lipeste orezul de ea.

Adaugam o cana de apa,acoperim cu capacul si punem la fiert.

Lasam sa fiarba,iar cand apa a scazut si s-au format gropite dam focul mic.

Infierbantam o jumatate de cana de apa si adaugam sofranul. Daca nu e pudra,il zdrobim cu un pistil. Dupa ce s-a schimbat culoarea,adaugam apa in oala si lasam inca 10 minute la foc mic.

Dupa ce au trecut cele 10 minute,luam deoparte si lasam inca 10 minute cu capacul pe oala.

Se serveste cald.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sofran" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]